Miehen ihonhoito: viisi (helppoa) vinkkiä

Blogi

Mies, tässä viisi askelta parempaan ihonhoitoon!

Miehen ihonhoito – Miten pääsee alkuun ja mitkä tuotteet tulisi löytyä jokaisen miehen kaapista. Iho on ihmiskehon suurin elin. Se on jokaiselle syntymässä myönnetty pehmeä ja joustava haarniska. Iho suojaa meitä monilta ulkoisilta haitoilta kuten auringonsäteilyltä ja mikrobeilta. Se säätelee kehomme lämpöä, estää veden haihtumista ja tuottaa elintärkeää D-vitamiinia. Ilman ihoa, emme voisi aistia kosketusta. Nykymiehelle iholla on myös tärkeä sosiaalinen ja esteettinen merkitys.

Suomessa asuvien miesten ihoa piinaa etenkin vuodenaikojen vaihteluiden tuomat ongelmat. Kasvojen iho on muita ihoalueita alttiimpi ulkoisille vaikutuksille, sillä se on ohuempi ja enemmän esillä. Puberteetin läpikäyneen miehen iholle haasteita tuo myös sen suurempi karvatuppien tiheys. Miehen iho on myös paksumpi ja sisältää enemmän kollageenia, mutta kaipaa yhtälailla erityistä huolenpitoa. On siis sanomattakin selvää, että ihonhoito on kannattava sijoitus omaan terveyteen, hyvinvointiin ja komeudenhoitoon pitkällä tähtäimellä.

Kestävinkin haarniska kaipaa säännöllistä huolenpitoa ja rakkautta pysyäkseen toimintakykyisenä, terveenä ja komeana. Ihon terveyteen vaikuttavat monet seikat, kuten elämäntavat, uni, vedenjuonti sekä ihon suojaus ja hoito. Hoidettu iho näyttää ja tuntuu paremmalta, on elastinen, kirkas, pehmeä ja vähemmän altis tulehduksille.

Miehen ihonhoito – miten pääsee alkuun ja mitkä tuotteet tulisi löytyä jokaisen miehen kaapista?

Ihonhoidon ei tarvitse olla vaikeaa. Koska miesten ihon rakenne on erilainen kuin naisilla, kannattaa käyttää erityisesti miehille suunniteltuja ihonhoitotuotteita. Mutta ei huolta, muutamalla perustuotteella pääset jo pitkälle, ja parannat ihosi ulkonäköä ja terveyttä. Itsellesi sopivat tuotteet löytyvät ihotyyppisi mukaisesti ostamalla ja rohkeasti kokeillen.

Näillä viidellä stepillä ihosi näyttää komeimmalta tilanteessa kuin tilanteessa!

1. Kasvojen puhdistus

Hellävarainen puhdistusaine puhdistaa päivän (ja yön) aikana iholle kertyneen lian ja ylimääräisen rasvan, kuivattamatta ja rasittamatta ihoa. Ihon puhdistus auttaa ehkäisemään pinnallisten tulehdusten syntyä ja antaa loistavan pohjan hoitaville tuotteille toimia, sekä raikkaan tunteen kasvoille.

Loistava esimerkki etenkin miehen ihon tarpeisiin vastaavasta kasvojen puhdistustuotteesta on The Bluebeards Revenge vegaaninen kasvopesu (100ml). Hyaluronihappoa, aloe veraa ja kookosöljyä sisältävä virkistävä kasvopesu ravitsee ja kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti. Raikas tuoksu pitää sisällään Madagaskarin vaniljaa, setripuuta ja patsulia. Tällä tuotteella pääset aloittamaan päiväsi puhtaalla ja virkistyneellä naamalla. Tuote on myös nostettu brittiläisen The Independent -lehden TOP10 miesten kasvopesujen listaukselle!

kasvojen pesu

Kenelle? Kaikille ihotyypeille
Käyttö: Levitä pyörivin liikkein kostutetulle iholle ja huuhtele lopuksi huolellisesti. Sopii käytettäväksi aamuin illoin.

2. Kosteutus – kasvovoide miehille

Kosteuttava kasvovoide tulisi jokaisen miehen kaapista löytyä! Kosteusvoide pyrkii jäljittelemään ihon luontaista suojakerrosta. Ihon luonnollinen suojakerros voi erinäisistä syistä häiriintyä, mikä aiheuttaa kosteuden haihtumista ja ihon suojauskyvyn heikentymistä. Kuiva iho on kireä, samea ja alttiimpi tulehduksille.

Kaikki ihotyypit hyötyvät kosteusvoiteen käytöstä (Kyllä, myös rasvainen iho!), sillä se parantaa ihon suojamekanismia, auttaa sitomaan kosteutta ihoon, pehmentää ihoa ja parantaa yleistä komeutta silminnähtävästi.

Miesten kasvovoide -kategoriassa vaihtoehtoja löytyy joka makuun. Nopeasti imeytyvä The Bluebeards Revenge Cooling Moisturiser (150ml) kosteuttaa ja virkistää väsynyttä miestä. Laadukkaat raaka-aineet kuten piikikäs päärynä, jojobaöljy ja sarviapila muodostavat kimpassa sekoituksen, joka ehkäisee kuivuutta ja ihoärsytystä sekä palauttaa ihon elinvoiman. Todellinen tehopakkaus!

kasvovoide miehelle

Kenelle: Kaikille ihotyypeille
Käyttö: Levitä voide puhtaalle kasvojen iholle aamuin illoin.

Palan italialaista eleganssia ihonhoitorutiiniisi tuo Solomon’s Beard- sarjan ihonhoitotuotteet. Absinthe Defense- kosteusvoide on erityisesti miehen iholle suunniteltu kosteuttava, hoitava ja ihoa suojaava kasvovoide päivittäiseen käyttöön.  Glykogeeni kosteuttaa ja hoitaa, absinttiuute pehmentää ja arginiini tukee ihon kimmoisuutta. Tuoksuna mieto yhdistelmä absinttia ja italialaisia yrttejä. Lopputuloksena italialaisella tyylikkyydellä saavutettu komea ja hoidettu iho.Kasvovoide Solomon's BeardKenelle: Kaikille ihotyypeille
Käyttö: Annostele 1-2 pumppausta tuotetta kämmenselällesi. Levitä tuote puhtaille kasvoille, puhtain käsin. Toista aamulla ja illalla.

Viimeistele ihon kosteutus Absinthe Energy- silmänympärysseerumilla. Kevyen, geelimäisen koostumuksen omaava seerumi kosteuttaa ja kirkastaa raavaimmankin miehen herkintä kohtaa, silmänympärysihoa. Silmänympärysihon säännöllinen hoito taistelee näkyvien juonteiden syntymistä vastaan ja energisoi katsetta. Di bell’aspetto! (Komeaa!)silmänympärysseerumiKenelle: Kaikille ihotyypeille
Käyttö: Annostele 1-2 pumppausta kämmenselällesi. Levitä puhtaalle silmänympärysiholle, puhtain
käsin.

3. Parranajon jälkeen

Suurempi karvoitus tuo mukanaan suuremman vastuun. Parrankasvu siunaa monen miehen kasvojen ihon haasteeksi erilaiset tulehdukset kuten Pseudofolliculitis Barbaen eli tuttavallisemmin karvatupentulehduksen. Karvatupentulehdusta ja muita pinnallisia tulehduksia voi ennaltaehkäistä ja hoitaa käyttämällä kunnollisia ja puhtaita ajovälineitä, laadukkaita tuotteita sekä kuorimalla ja hoitamalla ihoa säännöllisesti.

Parranajon jäljiltä iho on herkillä, tuntuen usein kireältä ja punoittavalta. Aftershave-tuote on partaa säännöllisesti ajavan ja tulehdusherkän ihon ystävä. Kaikkia aftershave-tuotteita yhdistää niiden sisältämät ihoa rauhoittavat, sekä tulehdusta estävät ainesosat. Aftershave-tuotteet myös kosteuttavat ja hoitavat ihoa, hillitsevät parranajon jälkeistä punoitusta ja estävät kosteuden haihtumista ihosta.

Myös tämän tuotekategorian sisältä löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja. Talvea vasten iho kuivuu normaalia enemmän, joten aftershave-tuotteeksi kannattaa valita astetta hoitavampi ja kosteuttavampi tuote. Loistavia esimerkkejä hoitavammista aftershave-tuotteista löytyy mm. Solomon’s Beard, Pomp&Co. ja The Silent Finn- tuotesarjoilta.

Irlantilainen Pomp&Co. Traditional Aftershave Balm on yksinkertaisuudessaan loistava tuote! Ihoa rauhoittava ja tehokkaasti ravitseva aftershave- voide sisältää runsaasti erilaisia rasvamaisia ainesosia, jotka hoitavat sekä suojaavat ihoa, tehden samalla ihosta pehmeän ja joustavan. Amerikantaikapähkinä hillitsee liiallista talin tuotantoa ja yhdessä Aloe Veran kanssa rauhoittaa ihoa. Tuote soveltuu etenkin kuivalle ja herkälle iholle. Pomp&Co. knows best!traditional aftershave balm_pompetco_100m

Italia tarjoaa tässäkin tuotekategoriassa viimeisen päälle huippuunsa hiotun tuotteen; Solomon’s Beard
Bitter Almond After Shave -voiteen (100 ml). Muru Muru- voi ja jojobaöljy hoitavat, pehmentävät ja suojaavat ihoa sekä lukitsevat kosteuden ihoon, antaen pitkäkestoisen kosteutuksen iholle. Buriteöljy sisältää runsaasti ihoa helliviä antioksidantteja, beetakaroteenia ja omega-9 rasvahappoja, jotka hoitavat ihoa ja tukevat sen normaalia suojamekanismia. Villikirsikkauute ehkäisee tulehduksen syntyä iholla. Tuoksuna miellyttävä karvasmantelin ja appelsiinin sekoitus! Viimeistele parranajo herrasmiehen tavoin; kosteuttaen, hoitaen ja ihoa suojaten.after shave cream solomon's beard pakkaus

Käyttö: Annostele 1-2 pumppausta tuotetta kämmenellesi. Levitä tuote puhtaalle, ajetulle iholle.
Ps. Hoitavammat aftershave-tuotteet soveltuvat käytettäväksi myös päivittäiseksi kosteusvoiteeksi, etenkin tulehdusherkälle iholle!

4. Kasvojen kuorinta

Kuorinta on valitettavan aliarvostettu osa miesten ihonhoitorituaalia. Kuorinta edesauttaa ihon luonnollista uudistumista, ehkäisten esim. karvatupentulehduksen ja partahilseen syntymistä. Tämän lisäksi kuoriminen kirkastaa ihoa ja parantaa ihoa hoitavien tuotteiden imeytymistä ja toimintaa.

Kuorinta on suositeltavaa toteuttaa 1-2 kertaa viikossa ihotyypin mukaisesti. Parasta kuorinta on tehdä kuuman suihkun tai saunassa käynnin yhteydessä, kun iho on pehmennyt. Partaa ajelevalle on kuorinta hyvä ajoittaa juuri ennen parranajoa, sillä se parantaa ajokokemusta ja auttaa ehkäisemään sisäänpäin kasvaneiden karvojen syntymistä. Myös partaveikot hyötyvät merkittävästi ihon kuorimisesta: koska risukasaan ei aurinko yhtä komeasti paista, voi tämä hidastaa ihon luonnollista uusiutumista ja aiheuttaa partahilsettä. Kuorimalla ja hoitamalla säännöllisesti parranalueen ihoa pystyt ennaltaehkäisemään ja hoitamaan partahilsettä.

2 in 1 -tuote, Solomon’s Beard Absinthe Detox Facial Scrub toimii sekä hellävaraisena kasvojen kuorintatuotteena, että puhdistavana ja virkistävänä kasvonaamiona. Kuorivana ainesosana tuotteessa on biohajoava Polylactic Acid. Glyseroli ja koiruohouute kosteuttavat ihoa, samalla kun kuorit ihoa hellävaraisesti, tai virkistät ja syväpuhdistat ihoa käyttämällä tuotetta kasvonaamiona.

kuorintageeli kasvoille facial scrub absinthe detox solomons beard

Bluebeards Revenge Face Scrub -kasvokuorinta on jokaiselle ihotyypille sopiva, hoitava kasvokuorinta-tuote. Kuorivana ainesosana tuotteessa on luonnosta saatavat ja biohajoavat, hienoksijauhetut oliivipuun kivet. Inkivääriuute hoitaa ja virkistää ihoa, antioksidantti E-vitamiini taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan. Geelimäinen koostumus on helppo työstää myös partaan.

Tervetuloa kirkas ja hyvinvoiva, komea iho!BBR_Face Scrub

Vinkki tee-se-itse -miehille! Jos kaapistasi löytyy Risu-partaöljyn jämiä, voi näistä kokkailla helposti oman hoitavan kasvokuorinta-tuotteen! Tässä ohjeet helppoon Risu-kuorintaan:

  • ½ Risu-partaöljyä
  • ½ Ruokosokeria
  • Sekoita kaksi yllä mainittua ainesta yhteen lusikalla, ja käytä tuoreeltaan. Kuori puhtaat ja pehmitetyt kasvot pyörivin liikkein, hellävaraisella paineella. Pese pois tuote vedellä. Tämän jälkeen ei tarvitse öljyä enää lisätä (mutta saa jos haluaa). Erityisen hyvä karvaisen naaman kuorintaan!

partaöljy risu

5. Aurinkosuoja

Aurinkovoidetta ei turhan päiten kesällä läträillä. Runsas UV-säteilylle altistuminen tekee iholle tutkitusti hallaa; se lisää tiettyjen ihosyöpien muodostumisen riskiä sekä ihon näkyviä vanhenemisen merkkejä huomattavasti. Jos tavoitteenasi on siis pysyä terveenä ja nuorekkaana mahdollisimman pitkään, on syytä satsata aurinkosuojaan. Vaikka auringonvalo on vähissä Suomessa talvella, ei aurinkosuojan käytöstä ole haittaa talvellakaan. Viimeistään keväällä kannattaa aurinkosuoja kaivaa esiin. Avatun aurinkovoiteen suojausteho heikkenee 12 kuukauden sisällä, joten riittävän suojauksen takaamiseksi on joka kevät syytä ostaa uusi aurinkovoide. Ei muuta, kun suojattuna D-vitamiinia haalimaan!

Better Be Bold sarjan kasvoille ja kaljulle suunniteltu korkean suojan (SPF 30) antava aurinkovoide ehkäisee kiiltoa ja jättää miellyttävän mattaisen tunteen iholle. Tahmaamaton, kevyt voide imeytyy nopeasti ja kosteuttaa ihoa. Hajusteeton voide on valmistettu 100% luonnollisista ja uusiutuvista raaka-aineista.

aurinkovoide kasvoille miesten

Käyttö: Levitä aurinkovoidetta runsas määrä kasvoille ja kaljulle ennen auringonottoa. Liian pieni määrä heikentää suojaa. Voimakasta keskipäivän aurinkoa kannattaa välttää vaikka suojakertoimet olisivatkin iholla. Mikäli vietät auringossa pitkän ajan, kannattaa aurinkovoidetta lisätä useita kertoja suojan ylläpitämiseksi, erityisesti uinnin jälkeen. Muista, että edes aurinkosuojatuotteet, joissa on korkea suojakerroin, eivät koskaan täysin suojaa UV-säteiltä.

Lähteet:

Terveyskirjasto – Airola K. Kuiva iho  |  British Journal of Dermatology – Draelos, Z. Male skin and ingredients relevant to male skin care  |  Terveyskirjasto Hannuksela- Svahn, A. Ihon rakenne ja muutokset ikääntyessä  |  Dermatologic Therapy – Nolan,K. & Marmur, E. Moisturizers: Reality and the skin benefits  | The American Academy of Dermatology – Sunscreen FAQs  |  WHO GLOBAL SOLAR UV INDEX: A Practical Guide

Tuotteet helppoon kasvojen ihonhoitoon

Jätä kommentti