Neljä vaihetta kohti parempaa parranajoa

Blogi

Sometimes the old way is the best

Jos miehisyys tiivistettäisiin yhteen asiaan se olisi ehdottomasti klassinen parranajo

Nyt jos koskaan on enemmän aikaa itselle ja omalle hyvinvoinnille. Kunnollisilla tarvikkeilla ja oikeilla otteilla parranajo muuttuu pakollisesta pahasta rentouttavaksi päivän kohokohdaksi ja nautinnolliseksi rituaaliksi. Parhaimmillaan klassinen parranajo onkin meditatiivinen kokemus, joka mahdollistaa rauhoittumisen kiireisen arjen keskellä. Nappaa alta vinkkimme ja aja partasi perinteisesti ja ihoystävällisesti.

Ennen aerosoleja ja moniterähöyliä asiat olivat hyvin yksinkertaisia, mutta sitäkin toimivampia. Nykyään on keskitytty hyvän parranajon sijasta höylien kilpavarusteluun lisäämällä terien määrää ja muita ominaisuuksia samalla ajautuen kauemmaksi miellyttävästä parranajokokemuksesta. Joten miksi käyttää parran ajamiseen samaa laitetta jolla äitisi poistaa säärikarvansa?

Todellisuudessa klassinen parranajo on paljon yksinkertaisempaa kuin oletetaan – alkuun tarvitset vain laadukkaat välineet shavetten tai safety razor -höylän sekä ajoa helpottavat laadukkaat parranajotuotteet. Lisäksi näillä neljällä vaiheella takaamme miellyttävän parranajon!

Klassisen parranajon vaiheet

1. Valmistelu

Jos mahdollista aja parta lämpimän suihkun jälkeen, jotta partakarva olisi pehmeämpi. Välttääksesi ihoärsytystä valmistele parta ja iho ajoa varten: kartoita, mihin suuntaan parta kasvaa ja käytä ajettavalla alueella pre-shave tuotetta, joka takaa pehmeämmän ja tasaisemman parranajon. Levitä ajettavalle alueelle parranajoöljy ja anna vaikuttaa hetki ennen ajoa.

parranajoöljy solomon's beard pre shave oil pakkaus

2. Vaahdota

Tärkeä osa parranajorituaalia on vaahdon valmistaminen, ja parranajoöljyn vaikuttaessa on hyvä hetki sekoittaa partavaahto. Sekoita vaahdoke, kuten parranajosaippua tai partavaahto, kostutetulla sudilla partakulhossa: lisää vaahdoketta pieni määrä kulhoon ja työstä kostutetun partasudin avulla kuohkeaksi vaahdoksi. Kun vaahto on koostumukseltaan oikeanlaista ja levitä se pyörivin liikkein kasvoille käyttäen partasutia. Partasuti auttaa nostamaan partakarvat paremmin iholta.

solomon's beard partavaahtopakkaus

3. Aja

Shavette-partaveitsi vai klassinen partahöylä? Aloittelijalle hyvä valinta on Safety Razor ja taitojen karttuessa voi siirtyä veitsiajoon. Kasta terä lämpimään veteen ja aja parta myötäkarvaan. Eri välineissä on erilaiset ajokulmat, joten etsi kasvoillesi sopiva kulma välttääksesi nirhaumat – ajokulma on oikea, kun veitsi alkaa leikata partaa. Älä paina terää ihoa vasten, hyvä partaveitsi tai höylä tekee työn puolestasi. Halutessasi erittäin tarkan ajon vaahdota naama uudelleen ja  aja kasvot toiseen kertaan vastakarvaan tai poikittain kasvusuuntaan nähden.

scimitar-partahöylä

 

4. Kosteuta

Huuhtele kasvot ajon jälkeen kylmällä vedellä sulkeaksesi ihohuokoset. Kasvojen iho on herkimmillään juuri parranajon jälkeen, joten ihoa ravitseva ja kosteuttava after shave on must have -tuote jokaiselle ihostaan välittävälle herrasmiehelle. Perinteinen tapa viimeistellä parranajo on alunakivi, joka desinfioi pienet viillot ja rauhoittaa ihoa. Herkkäihoisen kannattaa välttää after-shave tuotteita, jotka sisältävät alkoholia sillä ne voivat ärsyttää ja kuivattaa ihoa entisestään.

Reuzel After Shave

Klassinen parranajo on monella tapaa ylivertaisempi verrattuna naaman rapsutteluun moniterähöylällä. Laadukkaalla terällä ajaminen takaa tarkemman ajon ja ihosi voi paremmin. Pitkässä juoksussa tämä tapa tulee myös edullisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi.

Nautintoa lisäämään voit yrittää hankkia jonkun tekemään sinulle parranajon. Mikäli vapaaehtoista tai ammattitaitoista parranajajaa ei tunnu löytyvän voit luonnollisesti varata ajan parranajoon meiltä.

Verkkokauppaan

 

Sujuvampaan parranajoon

Jätä kommentti