Parranhoito kotona

Blogi

Parranhoito ei saa olla vaikeaa

Nykyään eletään ”huolittelun aikakautta” ja tällä tarkoitan, että kundit pitävät huolta ulkonäöstään tavalla tai toisella. Hiuksiin, partoihin ja vaatteisiin kiinnitetään huomiota ja jokaisella on enemmän tai vähemmän oma tyylinsä. Parranhoito on erityisesti viimeisen parin vuoden aikana noussut sekä täällä Suomessa, että ulkomailla merkittävään osaan oman tyylin kokonaiskuvaa.

Tässä kirjoituksessa keskitytään nimenomaan naamakarvoitukseen. Oli sitten oma preferenssi lyhyt sänki, pitkä metsuriparta tai muotilehden merikapteenin siisti parta on erittäin tärkeää osata pitää parrasta hyvää huolta. Kukaan ei kuitenkaan halua näyttää luolamieheltä tai että sänki alkaa herättämään huomiota huonolla tavalla. Me GROOMilla ymmärretään, että suurimmalla osalla miehistä ei ole aikaa käydä joka viikko parturissa trimmauttamassa partaa, joten on oikeastaan meidän velvollisuus antaa muutamia vinkkejä parranhoitoon myös kotona.

parranhoito

Parranmuotoilu

Partatyylejä löytyy useita erilaisia, niin kuin aikaisemmassa kappaleessa jo mainitsin. Parta antaa miehen kasvoille voimakkaan vaikutelman – sillä voidaan joko korostaa tai häivyttää tiettyjä piirteitä. Parran ylläpito kuitenkin vaatii töitä, varsinkin mitä pidempi parta on kyseessä.

Ylläpito saattaa tuntua välillä vähän työläältä, joten oikea parran malli on avain onnistumiseen; kun parta on parturissa rajattu hyvin, on sen siistinä pitäminen kotona helpompaa. Suosittelemme GROOMilla, että ensimmäistä kertaa tehtäisiin meidän GroTrim Beard-palvelu, jossa parta muotoillaan ja rajat siistitään veitsellä. Tästä eteenpäin yleensä, toki yksilöllistä, riittää GroTrim Face-trimmausaika, tällöin rajoja ei kuitenkaan siistitä veitsellä.

Käyntiväli parranmuotoiluissa ja trimmauksissa on n. 3-4 viikkoa, mutta tietenkin yksi hyvä vaihtoehto on yhdistää se hiustenleikkauksen kanssa samaan ja varata aika Määräaikaishuoltoon, jolloin saadaan hiukset ja parta molemmat samalla kuntoon.

parranhoitoa

Parranhoito kotona

Joka tapauksessa kun parta ollaan saatu muotoiltua, on tärkeää pitää siitä myös kotona huolta:

  • Pidemmän parran kanssa shampoopesu ja hoitoaine auttavat parran pysymään vahvana ja terveen näköisenä. Tämä auttaa myös partaa kasvamaan paremmin ja eipä kukaan muutenkaan halua parran tuoksuvan pahalta.
  • Oli parta sitten lyhyt tai pitkä, niin partaöljy on yksi sen parhaista kavereista. Myös iho parran alla kiittää, koska öljy auttaa molempia pysymään kosteutettuna ja vähentämään kutinaa.
  • Parta-/viiksisakset kannattaa ostaa, jolloin saat siistittyä pisimmät hajakarvat ja suuhun tunkevat viikset pois. Suurempaa muotoilua saksilla ei kuitenkaan kannata kotikonstein lähteä tekemään, ettei tule sitä kuuluisaa ”hups”-hetkeä.
  • Poskipäät on helpoin pitää skarppina joko veitsellä tai höylällä
  • Lyhyemmän sängen voi halutessaan aina leikata kotikonstein tiettyyn mittaan esimerkiksi meiltä saatavan Wahl Groomsman-trimmerin avulla. Pituudesta ja kasvuvauhdista riippuen tämä kannattaa tehdä kerran tai pari viikossa, jotta yleisilme pysyy siistinä.

Kun parta on parturissa rajattu alun perin hyvin, on sinun helppo kotonakin pitää rajat siistinä. Tässä kuitenkin sama sääntö pätee eli mitään suurempaa ei kannata lähteä itse tekemään, ettei ”rajat karkaa”.

Pääsääntöisesti mitään maata mullistavaa kotona ei tarvitse parranhoidon eteen tehdä, eli kyseessä on lähinnä olemassa olevan mallin ylläpitäminen ja hoitaminen. Tärkeintä on siis pitää parta puhtaana ja tarvittaessa käyttää tuotteita parranhoidossa.

Olli / GROOM Aura

olli@groom.fi

Verkkokauppaan

Lukaise myös muut parranhoitoon liittyvät postaukset

Tuotteet parranhoitoon

Jätä kommentti