Parta on nyt Rock!

Blogi

Parta ei kuulemma pahoille kasva?

Kaikki meistä varmaan on huomannut, että parta on nyt enemmän tai vähemmän esillä. Siinä vaiheessa kun kaikissa gaaloissa isolla osalla miehistä on parta tai viimeistään sitten kun Zalandon kalsarimalleillakin rupeaa olemaan karvoitusta kasvoillaan tiedät, että jotain on tapahtumassa tällä saralla.

Parta jakaa voimakkaasti kuitenkin mielipiteet kahtia. Toiset tykkää ja toiset ei. Parta on kuitenkin ollut kautta historian voimakas miehisyyden ja statuksen symbooli. On parrasta kerätty jossain vaiheessa veroakin. Älkää kertoko sitä hallitukselle sillä se taitaa olla ainoa asia enää Suomessa mitä ei veroteta suoraan..

lyhyt partamies

Parta eri kasvotyypeille

Parralla voidaan rakentaa kätevästi miesten kasvoille vastakkaisuutta. Eli jos kasvoissa on pyöreyttä voidaan hiuksilla ja parralla rakentaa kulmikkuutta tai päinvastoin. Jos esimerkiksi halutaan voimakkaammat leukaperät tai on kapea ylähuuli voidaan parralla ja viiksillä rakentaa nekin.

kiharaparta

Parran hoito

Kuten hiuksia niin partaakin pitää hoitaa. Sen hoito yksinkertaisimmillaan voi olla pesu. Mutta kuten kaikkeen voi partaakin käyttää paljon aikaa, tuotteita ja vaivaa. Hyvät hoitotoimenpiteet arkena on pesu ja hoito. Pesun voi yleensä hoitaa partashampoolla tai esim. shampoolla jolla peset hiuksesikin. Shampoiden ph- on yleensä tasapainotettu hiuspohjan kanssa eli ne sopii hyvin myös kasvoille. Parta on yleensä kuivahko eli jos haluat kosteuttaa partaa ja ihoa parran alla, niin partaöljyn käyttö on erinomainen apu tähän ongelmaan. Muutama tippa käsiin jonka jälkeen levität partaöljyn ensin käsiisi ja käsillä partaasi. Voit vielä kampailla partakammalla tai partaharjalla partaasi jotta partaöljy levittyy tasaisesti ja parta näyttää huolitellulta. Partaöljy hoitaa ja pehmittää partaa ja ihoa sen alla. Partaöljyn ansiosta parta on hallittavampi ja öljy jättää komean kiillon partaasi. Mikäli haluat enemmän hallittavuutta parran- tai viiksien muotoiluun on partavaha ja viiksivaha erinomaisia tuotteita tähän tarkoitukseen.

parran hoito

Parran muotoilu ja trimmaus

Partaa on hyvä välillä myös muotoilla ja trimmailla. Jos itse et tiedä miten partaasi kannattaa muotoilla niin käänny parturi puoleen joka mielellään kertoo minkälainen muotoilu sopii kasvoillesi. Tämän jälkeen sinun itse on helpompi muotoilla ja trimmata omaa partaasi. Muotoiluun ja trimmaukseen erinomaisia työvälineitä on esimerkiksi Safety Razor partahöylä jolla saat tarkkaa ja siistiä jälkeä rajoilla. Harvalla kammalla, viiksi- ja partasaksilla tai pikkutrimmerillä siistit kätevästi viiksien alareunan ja tasoitat pidempiä partakarvoja ja pidät parran haluamassasi muodossa.

punaparta

Lisää aiheesta ja lisää vinkkejä saat keskustelemalla GROOM Parturisi kanssa. Liikkeistämme ja verkkokaupastamme löydät kaikki tuotteet ja välineet millä pidät partasi viimeisteltynä ja hyvässä kunnossa.

parrantrimmaus

Beards are like boobs. The bigger they are, the longer you stare! 🙂

Ajanvaraukseen

Verkkokauppaan

Psst.. koodilla: partablogi2018 saat -10% alennuksen partatuotteista verkkokaupassamme. Etu ei koske tarjoustuotteita tai lahja- ja sarjakortteja.

 

 

Jätä kommentti