Mies, tässä helpot askeleet parempaan ihonhoitoon!

Miehen ihonhoito – Miksi ihoa tulee hoitaa?

Miehen ihonhoito – Miten pääsee alkuun ja mitkä tuotteet tulisi löytyä jokaisen miehen kaapista. Iho on ihmiskehon suurin elin. Se on jokaiselle syntymässä myönnetty pehmeä ja joustava haarniska. Iho suojaa meitä monilta ulkoisilta haitoilta, kuten auringon säteilyltä ja mikrobeilta. Se säätelee kehomme lämpöä, estää veden haihtumista ja tuottaa elintärkeää D-vitamiinia. Ilman ihoa, emme voisi aistia kosketusta. Nykymiehelle iholla on myös tärkeä sosiaalinen ja esteettinen merkitys.

Ihon terveyteen vaikuttavat monet seikat, kuten elämäntavat, uni, vedenjuonti sekä ihon suojaus ja hoito. Suomessa asuvan miehen ihoa piinaa etenkin vuodenaikojen vaihteluiden tuomat ongelmat. Kasvojen iho on muita ihoalueita alttiimpi ulkoisille vaikutuksille, sillä se on ohuempi ja enemmän esillä. Miehen iho on paksumpi ja sisältää enemmän kollageenia. Puberteetin läpikäyneen miehen iholle haasteita tuo myös sen suurempi karvatuppien tiheys, piti naamaa karvaisena tai karvattomana.

Kestävinkin haarniska kaipaa säännöllistä huolenpitoa ja rakkautta pysyäkseen toimintakykyisenä, terveenä ja komeana. On siis sanomattakin selvää, että ihonhoito on kannattava sijoitus omaan hyvinvointiin ja komeudenhoitoon pitkällä tähtäimellä. Hoidettu iho näyttää ja tuntuu paremmalta, on elastinen, kirkas, pehmeä ja vähemmän altis tulehduksille – puhumattakaan hoidetun ihon viehätysvoimasta!

Mitkä tuotteet tulisi löytyä jokaisen miehen kaapista?

Ihonhoidon ei tarvitse olla vaikeaa tai monimutkaista. Muutamalla perustuotteella pääset jo pitkälle ja parannat ihosi ulkonäköä ja terveyttä näkyvästi. Jos lähdet seikkailemaan täysin nollista ihonhoidon ihmeelliseen maailmaan, on suositeltavaa aloittaa seuraavista kolmesta perustuotteesta; kasvojen puhdistustuote, kosteusvoide ja aurinkosuoja. Koska miehen ihon rakenne on erilainen kuin naisilla, on suositeltavaa käyttää erityisesti miehille suunniteltuja ihonhoitotuotteita. Itsellesi sopivat tuotteet löytyvät ihotyyppisi mukaisesti ostamalla ja rohkeasti kokeillen.

Näillä helpoilla stepeillä ja tuotteilla ihosi näyttää komeimmalta tilanteessa kuin tilanteessa!

1. Kasvojen puhdistus

Hellävarainen puhdistusaine puhdistaa päivän (ja yön) aikana iholle kertyneen lian ja ylimääräisen talin, kuivattamatta ja rasittamatta ihoa. Ihon puhdistus auttaa ehkäisemään pinnallisten tulehdusten syntyä sekä antaa erinomaisen pohjan hoitaville tuotteille imeytyä ja toimia.

Ensiluokkainen esimerkki miehen ihon tarpeisiin vastaavasta kasvojen puhdistustuotteesta löytyy The Bluebeards Revenge vegaanisesta Face Wash – tuotteesta. Hyaluronihappoa, aloe veraa ja kookosöljyä sisältävä virkistävä kasvopesu puhdistaa kasvojen ihon hellävaraisesti, samalla raviten ja kosteuttaen ihoa. Tällä tuotteella pääset aloittamaan päiväsi puhtaalla ja virkistyneellä naamalla. Tuote on myös nostettu brittiläisen The Independent -lehden TOP10 miesten kasvopesujen listaukselle!

BBR vegaaninen kasvopesu

The Bluebeards Revenge Face Wash 100ml

Kenelle? Kaikille ihotyypeille.
Käyttö: Annostele vajaa teelusikallinen tuotetta puhtaille, kosteille kämmenille. Levitä tuote pyörivin liikkein kostutetulle iholle ja huuhtele lopuksi huolellisesti. Sopii käytettäväksi aamuin illoin. Viimeistele ihollesi sopivilla hoitotuotteilla.

2.  Täsmähoito: Seerumit

Seerumit ovat ihon täsmähoidon supersankareita. Tehokkuudestaan tunnetut seerumit sisältävät tarkoin valikoituja, ravintorikkaita teho-ainesosia, jotka hoitavat erilaisia ihohaasteita tappavan täsmällisesti. Seerumeihin pakataankin iho-ongelma spesifisti tehokkaimpia raaka-aineita esim. ikääntyvän, kuivan, tulehdusherkän tai rasvaisen ihon täsmähoitoon. Seerumin avulla räätälöit ihonhoitorutiinisi korkeimpaan huippuunsa.

Väkevän koostumuksensa ansiosta seerumia ei tarvitse määrällisesti käyttää paljon kerralla saadakseen näkyviä tuloksia. Seerumin käyttö ei korvaa kosteusvoiteen käyttöä, vaan tuotteet on suunniteltu täydentämään toisiaan. Seerumin aktiiviset teho-ainesosat taistelevat ihon haasteita vastaan täsmällisesti, ja kosteusvoide viimeistelee ihonhoidon täydellisen paketin sitomalla ihoon kosteutta ja muodostamalla suojaavan kalvon ihon pinnalle. Optimoi onnistuminen käyttämällä seerumia puhdistuksen jälkeen, ennen kosteusvoidetta.

Irlantilaisen perheyrityksen Pomp&Co:n vankalla 70 – vuoden parturikokemuksella kehitetty Pomp&Co. Holy Basil – seerumi (30 ml) palauttaa terveen hehkun väsyneelle iholle. Holy Basil – seerumi sisältää ihon uusiutumista edistävää ja tulehdusta ehkäisevää pyhäbasilikaa, ikääntymisen merkkejä häivyttävää silybum hedelmä- uutetta sekä antioksidanttista ja ihoa tehokkaasti hoitavaa merilevää. Miellyttävän kevyt koostumus imeytyy nopeasti, eikä jätä iholle rasvaista tunnetta. Tuotteessa tuoksuu miedosti herkullisen raikas lime ja mustapippuri.

Pomp&Co. hoitava seerumi face serum

Pomp&Co. Holy Basil Face Serum 30ml

Kenelle: Kaikki ihotyypit. Sopii erityisesti sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle.
Käyttö: Annostele 1-2 tippaa seerumia käsiin ja hiero ylöspäin nostavin liikkein puhtaille kasvoille ja kaulalle. Viimeistele ihotyypillesi sopivalla kosteusvoiteella.

Doers of London Hydration Serum tarjoaa janoiselle iholle kaivatun kulauksen kosteutta. Radikaalisti kosteuttava seerumi sisältää huikeassa viidessä eri molekyylikoossa hyaluronihappoa, joka raaka-aineena tunnetaan ylisuoriutuvan tehokkaana kosteuden sitojana ihonhoidossa. Hydration – seerumin kvinoa-peptidit kosteuttavat ihoa, boostaten ihon kimmoisuutta. Kiivi ja aprikoosi – ihon superfoodit – antavat iholle ravinteikkaan annoksen vitamiineja ja antioksidantteja, näin tukien ihon kollageenin tuotantoa ja ehkäisten ikääntymisen merkkejä. Herkkää ihoa vahvistava hajusteeton seerumi sopii käytettäväksi aamuin ja illoin.

doers of london hydration serum

Doers of London Serum Hydration Serum 30ml

Kenelle: Kaikki ihotyypit. Sopii erityisesti kuivalle iholle. Tuoksuherkille – tämä tuote on hajusteeton.
Käyttö: Annostele 1-2 tippaa seerumia käsiin ja hiero ylöspäin nostavin liikkein puhtaille kasvoille ja kaulalle. Viimeistele ihotyypillesi sopivalla kosteusvoiteella (esim. Doers of London – kosteusvoide)

3. Kosteutus: kosteusvoide miehille

Kosteuttava kasvovoide on must have – tuote, ja sen tulisi jokaisen miehen kaapista löytyä. Kosteusvoide pyrkii jäljittelemään ihon luontaista suojakerrosta ja tukemaan sen normaalia toimintaa. Ihon luonnollinen suojakerros voi erinäisistä syistä häiriintyä, ja tämä aiheuttaa kosteuden haihtumista ja ihon suojauskyvyn heikentymistä. Kuiva iho on kireä, samea ja alttiimpi tulehduksille.

Kaikki ihotyypit hyötyvät kosteusvoiteen käytöstä (Kyllä, myös rasvainen iho!). Päivittäinen kosteusvoiteen käyttö parantaa ihon suojamekanismia ulkoisia haittoja ja tulehduksia vastaan, auttaa sitomaan kosteutta ihoon, pehmentää ihoa ja parantaa yleistä komeutta silminnähtävästi.

Palan italialaista eleganssia ihonhoitorutiiniisi tuo Solomon’s Beard– sarjan ihonhoitotuotteet. Kattavan miesten tuotesarjan kuumimpana tulokkaana ihastuttaa monitoimimiehen unelma; Solomon’s GROOM Multi Action Cream parta- ja kasvovoide. Nimensä mukaisesti GROOM Multi Action Cream- ei pelkää multitaskausta; täyteläinen ja nopeasti imeytyvä kosteusvoide sopii niin karvaiseen kuin karvattomaankin naamaan, ja hoitaa ihon lisäksi tehokkaasti myös partaa. Tuotteen sisältämä macadamia- öljy pehmentää ihoa ja partakarvaa ja sitoo kosteutta ihoon, bisabololin hoitaessa ja rauhoittaessa ihoa. Tehokkaana anti ageing- raaka-aineena mainetta niittänyt retinoli tukee ihon elinvoimaisuutta ja ehkäisee näkyvien ikääntymisen merkkien syntymistä, antioksidantti E- vitamiinin suojatessa ihoa ulkoisilta haitoilta ja parantaen ihon tekstuuria.

Solomon's GROOM Multi Action Cream kosteusvoide

Solomon’s GROOM Multi Action Cream kosteusvoide 100ml

Kenelle: Kaikille ihotyypeille. Erityisesti aikuisen miehen iholle. Karvaisille & karvattomille kasvoille.
Käyttö: Annostele 1-2 pumppausta tuotetta kämmenselällesi. Levitä tuote puhtaille kasvoille, puhtain käsin, ylöspäin nostavin liikkein. Toista aamulla ja illalla.

Vinkki! Käytä tehohoitona parralle – Levitä voide märkään partaan, kampaa läpi partaharjalla ja kuivaa keskilämmöllä föönillä. Lämpö boostaa tuotteen hoitavuutta parrassa.

Lontoon sykkeessä syntyneen Doers of London- sarjan kosteusvoide on herkän ja kuivan ihon pelastaja. Täysin luonnollisista raaka-aineista valmistettu kosteuttava ravinnepommi ei sisällä keinotekoisia väri-, tuoksu- tai säilöntäaineita. Omega- 3 ja Omega- 6 rasvahapoissa rikas purasruohoöljy edistää ihon lipidikerroksen toimintaa ja tukee ihon luonnollista paranemista. Antioksidantti E- vitamiini, ja antioksidantteja sisältävä vihreä tee-uute tukevat ihon kollageenin tuotantoa ja taistelevat ikääntymisen merkkejä vastaan, vihreä tee- uutteen toimiessa myös ihoa rauhoittavana raaka-aineena. Täyteläinen ja nopeasti imeytyvä koostumus jättää raikkaan tunteen ja mattapintaisen ihon.

doers of london hydrating face cream

Doers of London Hydrating Face Cream 100ml

Kenelle: Kaikille ihotyypeille. Etenkin kuivalle iholle.
Käyttö: Annostele n. kahden herneen kokoinen nökäre tuotetta kämmenellesi. Levitä tuote puhtaille kasvoille, puhtain käsin, ylöspäin nostavin liikkein. Toista aamulla ja illalla.

Viimeistele ihon kosteutus Solomonin Absinthe Energy- silmänympärysseerumilla. Kevyen, geelimäisen koostumuksen omaava seerumi kosteuttaa ja kirkastaa raavaimmankin miehen herkintä kohtaa, silmänympärysihoa. Silmänympärysihon säännöllinen hoito taistelee näkyvien juonteiden syntymistä vastaan ja energisoi katsetta. Di bell’aspetto! (Komeaa!)

silmänympärysseerumi

Solomon’s Absinthe Energy Eye Serum 15ml

Kenelle: Kaikille ihotyypeille
Käyttö: Annostele 1-2 pumppausta kämmenselällesi. Levitä silmänympärysiholle sormenpäätä käyttäen.

4. Parranajon jälkeen: Aftershave- tuotteet

Suurempi karvoitus tuo mukanaan suuremman vastuun. Parrankasvu siunaa monen miehen kasvojen ihon haasteeksi erilaiset tulehdukset, kuten Pseudofolliculitis Barbaen eli tuttavallisemmin karvatupentulehduksen. Karvatupentulehdusta ja muita pinnallisia tulehduksia voi ennaltaehkäistä ja hoitaa käyttämällä kunnollisia ja puhtaita parranajovälineitä, laadukkaita tuotteita sekä kuorimalla ja hoitamalla ihoa säännöllisesti.

Parranajon jäljiltä iho on herkillä, tuntuen usein kireältä ja punoittavalta. Aftershave-tuote on partaa säännöllisesti ajavan ja tulehdusherkän ihon ystävä. Kaikkia aftershave-tuotteita yhdistää niiden sisältämät ihoa rauhoittavat ja tulehdusta estävät raaka-aineet. Aftershave-tuotteet myös kosteuttavat ja hoitavat ihoa, hillitsevät parranajon jälkeistä punoitusta ja estävät kosteuden haihtumista ihosta.

Irlantilainen Pomp&Co. Traditional Aftershave Balm on yksinkertaisuudessaan loistava tuote. Ihoa rauhoittava ja tehokkaasti ravitseva aftershave- voide sisältää runsaasti erilaisia rasvamaisia ainesosia, jotka hoitavat sekä suojaavat ihoa, tehden samalla ihosta pehmeän ja joustavan. Amerikantaikapähkinä hillitsee liiallista talin tuotantoa ja yhdessä Aloe Veran ja Pantenolin kanssa rauhoittaa ihoa ajon jäljiltä ja hoitaa ajon aikana syntyneitä nirhaumia. Tuote soveltuu etenkin kuivalle ja herkälle iholle. Tuoksuna Pomp & Co – sarjan nimikkotuoksu; miehekkään raikas lime ja bergamotti.

traditional aftershave balm_pompetco_100m

Pomp&Co. Traditional Aftershave Balm 100ml

Kenelle: Kaikille ihotyypeille. Etenkin kuivalle iholle.
Käyttö: Annostele 1-2 pumppausta tuotetta kämmenellesi. Levitä tuote puhtaalle, ajetulle iholle, puhtain käsin.

Italia tarjoaa tässäkin tuotekategoriassa viimeisen päälle huippuunsa hiotun tuotteen; Solomon’s Beard Bitter Almond After Shave -voiteen. Muru Muru- voi ja jojobaöljy hoitavat, pehmentävät ja suojaavat ihoa sekä lukitsevat kosteuden ihoon, antaen pitkäkestoisen kosteutuksen iholle. Buriteöljy sisältää runsaasti ihoa helliviä antioksidantteja, beetakaroteenia ja omega-9 rasvahappoja, jotka hoitavat ihoa ja tukevat sen normaalia suojamekanismia. Villikirsikkauute ehkäisee tulehduksen syntyä iholla ja rauhoittaa ihoa. Tuoksuna miellyttävä karvasmantelin ja appelsiinin sekoitus! Viimeistele parranajo herrasmiehen tavoin; kosteuttaen, hoitaen ja ihoa suojaten.

after shave cream solomon's beard pakkaus

Solomon’s Bitter Almond After Shave Cream 100ml

Kenelle: Kaikille ihotyypeille. Etenkin tulehdusherkälle ja aikuiselle iholle.
Käyttö: Annostele 1-2 pumppausta tuotetta kämmenellesi. Levitä tuote puhtaalle, ajetulle iholle, puhtain käsin.

Vinkki! Yllämainittujen kaltaiset, hoitavammat aftershave-tuotteet soveltuvat käytettäväksi myös päivittäisenä kasvojen kosteusvoiteena, etenkin tulehdusherkälle iholle!

4. Kasvojen kuorinta

Kuorinta on valitettavan aliarvostettu osa miesten ihonhoitorituaalia. Kuorinta edesauttaa ihon luonnollista uudistumista, ehkäisten esim. karvatupentulehduksen ja partahilseen syntymistä. Tämän lisäksi kuoriminen kirkastaa ihoa näkyvästi ja parantaa ihoa hoitavien tuotteiden imeytymistä ja toimintaa.

Kuorinta on suositeltavaa toteuttaa 1-2 kertaa viikossa ihotyypin mukaisesti. Parasta kuorinta on tehdä kuuman suihkun tai saunassa käynnin yhteydessä, kun iho on pehmennyt. Partaa ajavalle on kuorinta hyvä ajoittaa juuri ennen parranajoa, sillä se parantaa ajokokemusta ja auttaa ehkäisemään sisäänpäin kasvaneiden karvojen syntymistä. Myös partaveikot hyötyvät merkittävästi ihon kuorimisesta: koska risukasaan ei aurinko yhtä komeasti paista, voi ihon luonnollinen uusiutuminen hidastua ja tämä aiheuttaa partahilsettä. Pesemällä, kuorimalla ja hoitamalla säännöllisesti parranalueen ihoa, pystyt ennalta ehkäisemään ja hoitamaan partahilsettä ja parranalueen kurjaa kutinaa.

2 in 1 -tuote, Solomon’s Beard Absinthe Detox Facial Scrub toimii sekä hellävaraisena kasvojen kuorintatuotteena, että syväpuhdistavana ja virkistävänä kasvonaamiona. Kuorivana ainesosana tuotteessa on biohajoava Polylactic Acid. Glyseroli ja koiruohouute kosteuttavat ihoa, samalla kun kuorit ihoa hellävaraisesti, tai virkistät ja syväpuhdistat ihoa käyttämällä tuotetta kasvonaamiona. Raikkaan miehekäs, aavistuksen yrttinen tuoksu.

Tuotekuva: Solomon's kuorintageeli

Solomon’s Absinthe Detox Facial Scrub 100ml

Kenelle: Kaikille ihotyypeille. Etenkin rasvaiselle- ja sekaiholle sekä tulehdusherkälle iholle. Karvaisille ja karvattomille naamoille.
Käyttö: Annostele 1-2 pumppausta tuotetta kämmenellesi. Levitä tuote puhtaallle iholle, puhtain käsin. Jätä tuote kasvoille n. 5 minuutiksi. Lopuksi kostuta kämmenet ja hiero tuotetta kevyesti ihoa vasten, pyörivin liikkein. Vältä silmänympärysihoa. Huuhtele tuote pois runsaalla vedellä.

The Bluebeards Revenge Face Scrub -kasvokuorinta on jokaiselle ihotyypille sopiva, hoitava kasvokuorinta-tuote. Kuorivana ainesosana tuotteessa on luonnosta saatavat ja biohajoavat, hienoksi jauhetut oliivipuun kivet. Inkivääriuute hoitaa ja virkistää ihoa, antioksidantti E-vitamiini taistelee ikääntymisen merkkejä vastaan. Geelimäinen koostumus on helppo työstää myös partaan.

BBR_Face Scrub

The Bluebeards Revenge Face Scrub 150ml

Kenelle: Kaikille ihotyypeille. Karvaisille ja karvattomille naamoille.
Käyttö: Annostele 1-2 pumppausta tuotetta kämmenellesi. Levitä tuote puhtaallle iholle, puhtain käsin. Kostuta kämmenet ja hiero tuotetta kevyesti ihoa vasten, pyörivin liikkein. Vältä silmänympärysihoa. Huuhtele tuote pois runsaalla vedellä.

Tervetuloa kirkas ja hyvinvoiva, komea iho!

5. Aurinkosuoja

Aurinkovoidetta ei turhan päiten kesällä läträillä. Runsas UV-säteilylle altistuminen tekee iholle tutkitusti hallaa; se lisää tiettyjen ihosyöpien muodostumisen riskiä sekä ihon näkyviä vanhenemisen merkkejä huomattavasti. Jos tavoitteenasi on siis pysyä terveenä ja nuorekkaana mahdollisimman pitkään, on syytä satsata aurinkosuojaan. Vaikka auringonvalo on vähissä Suomessa talvella, ei aurinkosuojan käytöstä ole haittaa talvellakaan. Viimeistään keväällä kannattaa aurinkosuoja kaivaa esiin. Avatun aurinkovoiteen suojausteho heikkenee 12 kuukauden jälkeen, joten riittävän suojauksen takaamiseksi on joka kevät syytä ostaa uusi aurinkovoide. Ei muuta kun suojattuna D-vitamiinia haalimaan!

Better Be Bold sarjan Sun Fluid SPF 30 kasvoille ja kaljulle suunniteltu korkean suojan antava aurinkovoide (50ml) ehkäisee kiiltoa ja jättää miellyttävän mattaisen tunteen iholle. Tahmaamaton, kevyt voide imeytyy nopeasti ja kosteuttaa ihoa. Hajusteeton voide on valmistettu 100% luonnollisista ja uusiutuvista raaka-aineista.

aurinkovoide better be bold

Better Be Bold Sun of a Beach Sun Fluid SPF30 50ml

Kenelle: Sopii kaikille ihotyypeille. Hajusteeton voide sopii myös hajusteherkille kuin nenä päähän.
Käyttö: Levitä aurinkovoidetta runsas määrä kasvoille ja kaljulle ennen auringonottoa. Liian pieni määrä heikentää suojaa. Voimakasta keskipäivän aurinkoa kannattaa välttää vaikka suojakertoimet olisivatkin iholla. Mikäli vietät auringossa pitkän ajan, kannattaa aurinkovoidetta lisätä useita kertoja suojan ylläpitämiseksi, erityisesti uinnin jälkeen. Muista, että edes aurinkosuojatuotteet, joissa on korkea suojakerroin, eivät koskaan täysin suojaa UV-säteiltä.

 

Lähteet:

Terveyskirjasto – Airola K. Kuiva iho  |  British Journal of Dermatology – Draelos, Z. Male skin and ingredients relevant to male skin care  |  Terveyskirjasto Hannuksela- Svahn, A. Ihon rakenne ja muutokset ikääntyessä  |  Dermatologic Therapy – Nolan,K. & Marmur, E. Moisturizers: Reality and the skin benefits  | The American Academy of Dermatology – Sunscreen FAQs  |  WHO GLOBAL SOLAR UV INDEX: A Practical Guide

Tuotteet ihonhoitoon

Jätä kommentti