Lyhyen parran hoito: lyhytkin parta tarvitsee rakkautta!

Blogi

Vinkit lyhyen parran hoitoon

Kuiva ja hilseilevä iho parranajon jälkeen? Ensimmäiset päivät parranajon jälkeen iho saattaa tuntua erityisen kuivalta ja kutisevalta. Joskus jopa niin paljon, että jotkut miehet eivät koskaan kasvata pidempää partaa kasvavan sängen aiheuttaman ärsyttävän kutinan vuoksi. Mutta myös lyhyt parta tarvitsee rakkautta! ❤️ Partaöljy ei ole vain pitkien partojen etuoikeus, vaan sitä kannattaa käyttää mihin tahansa mittaan; kello viiden sängestä muhkeaan viikinki-partaan.

Seksikäs sänki hurmaa meistä useimmat, mutta mitä tehdä, kun puoliso huomauttaa että sänkesi tuntuu kuin hankaisit hänen kasvojaan hiekkapaperilla? Jos haluat antaa parran kasvaa pidemmäksi, niin kutina yleensä helpottaa muutamassa viikossa (toivottavasti myös puolisosi mielestä). Mutta entäpä jos et voi tai halua kasvattaa pitkää partaa, etkä myöskään viihdy siloposkena?

it's a match! risu partaöljy ja partasuu

Miksi sänki kutisee?

Partakarva on niin sanottua androgeenista ihokarvaa, jolla on taipumus kasvaa kihartuen. Kun parta alkaa kasvaa, ihon läpi puskevan karvan kärki aiheuttaa ärsytystä ja kutinaa, mutta myös kihartuvan partakarvan kärki pistelee iholla ennen kuin karva on kasvanut tarpeeksi pitkäksi.

Toinen syy sängen kutinaan on kuiva iho. Iho voi kuivua useasta syystä: asuminen näillä leveysasteilla ei varsinaisesti helpota asiaa, mutta myös parranajo itsessään rasittaa ihoa, etenkin jos oikea parranajotekniikka ei ole täysin hallussa.

Kuvittele nyt nämä yhdessä; ihon läpi puskevat terävät partakarvat ja talven kuivattama iho. Kutina on niin jumalaton, että enemmän kuin mitään muuta, haluat ottaa partaveitsen käteesi ajella kaiken pois.

Mutta mitä tehdä, jos haluat pitää parran lyhyenä? Älä huoli, lyhyen parran hoito onnistuu helposti näillä vinkeillä:

  1. Ensinnäkin, anna parran kasvaa kiusallisen kutinavaiheen yli.
  2. Ja aloita parran hoitaminen heti, sillä hoitamaton parta kutisee. Lisää parranhoitorutiiniisi vähintään partaöljyn käyttö, sillä partaöljy on kenties parasta, mitä voit parrallesi tehdä! Kosteuttava öljy ei ole vain pitkille parroille, vaan se hoitaa ja kosteuttaa myös ihoa parran alla. Partaöljy pehmentää ihon läpi puskevia, teräviä partakarvoja tehden kasvatusvaiheesta siedettävämmän. Myös hän (puolisosi) huomaa eron.
  3. Partaöljyä käytettäessä vähemmän on enemmän ja laatu korvaa määrän. Aloita yhdellä tai kahdella tipalla öljyä ja kun partasi kasvaa, lisää partaöljyn määrää pituuden ja tuuheuden mukaan.
  4. Hiero partaöljy ensin kämmeniisi ja siitä partaan ja myös iholle parran alla.
  5. Pidä parta siistinä ja oikeassa mitassa. Lyhytkään parta ei pysy siistinä ilman säännöllistä trimmausta. Hommaa siis laadukas partatrimmeri jolla huristelet partajouhet sopivaan mittaan. Muista siistiä myös rajat poskilla ja kaulalla veitsellä tai höylällä. Tai ota aikaa itsellesi, ja anna parturin tehdä trimmaus puolestasi. Lyhyelle parralle suosittelemme puolen tunnin GroTrim trimmausta, jossa rajat siistitään veitsellä ja koko komeus viimeistellään partaöljyllä!

#groomparturit #komeakokemus

Postaus on saanut inspiraationsa Risublogista

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä parta-aiheiset artikkelit!

Partaöljyt - niin lyhyille kuin pitkillekin parroille

Jätä kommentti