Mullet – Mestareiden hiustyyli

Mulletti eli takatukka! Lätkäpiireissä jo mestareiden merkiksi muodostuneen, vallattomana liehuvan takatukan jumaloinnille ei näy loppua; ihmemiesten ja sporttisten jannujen luottotyyli jo vuodesta -85, mulletti, jatkaa raikuvaa suosiotaan myös vuonna 2024.

Jos mullet-hiustyyli on herättänyt kiinnostuksesi, mutta uskallus tyylin kokeilemiseen on uupunut, nyt jos koskaan on otollinen aika kokeilla takapiiskaa; Jääkiekon MM- kisojen humussa liityt lätkätukka-legendojen ylimpään kastiin sporttamaalla itse mestareiden hiustyyliä – mullettia.

Tyylikkäästi toteutettu takatukka vaatii leikkaajaltaan taitoa. Kotona mulletti on helppo ja monipuolinen laitettava. Vaihtelemalla käytettäviä muotoilutuotteita saat luotua erilaisia viimeistelyjä. Maailmanmestaruutta varten viimeistellään mulletti voitokkaasti piirtämällä suomenlippu naamaan ja yhdistämällä mulletin pariksi parhaimmat kannustushuudot.

Jotta juuri sinulle sopivan mullet-hiustyylin löytäminen olisi mahdollisimman helppoa, olemme koonneet kätevästi yhden artikkelin alle legendaarisimmat mullet-hiustyylit. Ei muuta kuin takatukkaa valitsemaan!

1. Klassinen mullet- hiustyyli

Ammattimaiseenkin ympäristöön solahtavan, vähäeleisen takatukka-tyylin luomiseksi, liitä hienostunut takapiiska taaksepäin rennosti tai tiukemmin sliipattavaan, kokonaismitaltaan keskipitkään versioon mulletista. Säilyttämällä mittaa hiuksissa kauttaaltaan, pääset kokemaan mulletin voiman, menettämättä uskottavuuttasi töissä ja anopin silmissä. Vie trendikkyys äärirajoille muotoilemalla hiukset sliipatusti keskijakaukselle tai stailaa rennosti taaksepäin heittäen.

Parhaat tuotteet viimeistelyyn; Klassinen ja sliipattu lookki syntyy parhaiten pehmeällä, kiiltävän tai puolikiiltävän lopputuloksen antavalla pomadella tai vahalla, esim. BRBR Morning Mule – vahalla,  Hol’up Gelatolla tai Hol’up Skushilla, ja viimeistelykammalla.

2. Bullet – hiustyyli

Buzzcutin ja mulletin rohkea yhdistelmä, bullet- hiustyyli, ei ole heikkohermoisille. Bulletissa yhdistyy kaikki todellisen lätkäfanaatikon hamuamat hiustyylin käytännön edut; erittäin lyhyt, jopa konemittaan ajeltu päälliosa ei juuri vaadi laittoa ja pitää ilman kiertämässä kypärän alla, pitkän takatukan pitäessä bileet vahvasti kovimmalla tasolla pystyssä niskassa. Sporttimoodi edessä, täysi bilemoodi takana!

Parhaat tuotteet viimeistelyyn; Tässä tyylissä hiuspohja pääsee komeudessaan loistamaan, joten huolehdi että käytössäsi on laadukkaat, hiuspohjaa hoitavat pesu- ja hoitotuotteet. Näistä hyviä vaihtoehtoja löytyy esim. Risu, BRBR ja Solomon’s Beard– tuotesarjoilta. Takatukkaan lisäät rock’n rollia rakennesuihkeella, esim. BRBR Mojito– tai Pusher Temporary Bottle– rakennesuihkeella.

3. Moderni mulletti

Modernissa mulletissa takatukka leikataan rouheaksi ja sivut joko häivytetään tai jätetään pidemmäksi, rennon ja ylikasvaneen vaikutelman luomiseksi. Revitty otsatukka antaa viimeisen silauksen rosoiselle tyylille. Trendikkäimmät hakevat 90-luvun viboja lisäämällä tyylin kaveriksi pitkät, taipuisat pulisongit, Oasis- legenda Liam Gallagherin jalanjäljissä. Trendien tahdissa elelevä lätkäfani erottautuu tässä tyylissä edukseen niin katsomossa, töissä kuin Mantan patsaan alla uiskennellessaankin. Modernin mulletin viimeistelee levoton ja täydellisen sekainen muotoilu.

Parhaat tuotteet viimeistelyyn; Eletyn näköisen viimeistelyn saavutat kevyttä pitoa ja tekstuuria antavilla tuotteilla, esim.  BRBR Mojito -rakennesuihkeella,  Pusher Converge Liquid Wax nestemäisellä vahalla tai Pusher H.C Hybrid– mattavahalla. Rouheaa erottelevuutta ja pitoa saat kuituvahalla, esim. Solomon’s Amblerilla, tai voimakaspitoisella mattavahalla, esim. Hol’up Cookiella.

4. Pitkän hiuksen mullet

Viikinkienkin suosima, jumalaisen pitkänä liehuva mullet-hiustyyli vie mullet-hiustyylille ominaisen hiusten mittojen välisen suuren kontrastin äärirajoilleen. Uljas ja taianomainen pitkä takatukka hämää sitkeimmänkin vastustajan niin kaukalossa kuin katsomossakin. Tyyli antaa käytännöllisen ja kesäisen vaihtoehdon pitkähiuksisille lätkäpedoille; Lyhyeksi häivytetty sivumitta on kesäkuumalla viilentävä ja samalla tyylillisesti säväyttävä yksityiskohta muuten pitkässä tukassa. Samaan aikaan hiuksiin saavutettuun pitkään mittaan ei tarvitse tehdä radikaaleja lyhennys-ratkaisuja saadakseen vaihtelua omaan tyyliin.

Parhaat tuotteet viimeistelyyn; Koska pitkän hiuksen latva näkee lyhyttä hiusta pidempään elämää, on hiusten hoitaminen tärkeässä roolissa hyvännäköisen pidemmän hiusmallin ylläpidossa. Älä siis skippaa hoitoainetta, kosteuttavaa shampoota ja hiusharjaa/selvityskampaa. Viimeistelyssä luotetaan kevyen pidon tuotteisiin. Pomp& Co:n Salted Tonic– suolasuihke hoitaa hiusta antaen kevyttä pitoa. Kevyellä pastemaisella vahalla saat luonnollista pitoa. Tästä loistava vaihtoehto on Pusher Converge.

5. Kiharan hiuksen mullet

Aitoa lätkäfanin kasari-unelmaa pääsee elämään kiharan hiuksen mulletissa. Kiharan hiuksen rakenne pääsee ansaitusti parrasvaloihin pehmeässä, kiharassa mulletissa. Hiustyylissä häivytetään sivut lyhyestä pidempään mittaan päälliosaa kohden ja päälliosa sekä niska jätetään pitkäksi, runsaaksi ja pehmeäksi. Kasariunelma viimeistellään rutistellen luonnollinen kihara esiin ja antamalla hiuksen kuivua luonnollisesti tai kuivaamalla softerilla. Kikkaraisen lätkätukka- fantasian kruunaat alkuperäiseen aikakauteen sopivaksi liittämällä tämän hiustyylin kaveriksi viikset. Mitä härskimmät sen paremmat!

Parhaat tuotteet viimeistelyyn; Kiharan hiuksen rakenteen saa parhaiten esiin rakennetta antavilla ja geelimäisillä tuotteilla. Näistä loistavina esimerkkeinä Pomp & Co. Aloe Hair Gel ja Reuzel Fiber Gel. Kiillottomaan ja pörröiseen kiharaan apua saa pehmentävistä ja hoitavista tuotteista, esim. Risu Afternoon Orange – hoitoaineesta ja Hol’up Grooming Tonicista.

 

 

Jos haaveissasi on uusi mullet – hiustyyli, suosittelemme varaamaan 45 minuutin Special – hiustenleikkuuajan.

VARAA AIKA   

Tervetuloa parturiin!

 

Artikkelin kuvat, vasemmalta oikealle: Klassinen mulletti: Kuva 1, parturi; Sonja GROOM Rock, kuva 2, parturi; Breki GROOM Rööperi, kuva 3, parturi; Filip GROOM Garage / Bullet: Parturi; Noa GROOM James / Moderni mulletti ; Kuva 1, parturi; Breki GROOM Rööperi, kuva 2, parturi; Sami J. GROOM Rööperi, kuva 3, parturi; Ilona GROOM Aura / Pitkän hiuksen mullet; Kuva 1, parturi; Breki GROOM Rööperi, kuvat 2 ja 3, parturi; Sonja GROOM Rock / Kiharan hiuksen mulletti; Parturi; Noa GROOM James

Tuotteet mulletin viimeistelyyn

Jätä kommentti